Start » Szkolne Koła Caritas

Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Karnawałowy Bal Szkolnych Kół Caritas 2011

We wtorek, 1 marca 2011 roku, w godz. 13.00 - 16.00, w Muzeum Miasta Łodzi, przy ul. Ogrodowej 15, odbył się V Bal Karnawałowy wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas. W balu udział wzięło 220 młodych wolontariuszy łódzkiej Caritas - uczniów szkół podstawowych.

Rockowy koncert dla wolontariuszy Caritas

We wtorek, 8 lutego 2011 roku, w Wytwórni w Łodzi, przy ul. Łąkowej 29, odbył się koncert zespołów AND MORE, C.O.D. i 4Example.

Inauguracja roku szkolnego 2010/2011

Caritas Archidiecezji Łódzkiej wraz z opiekunami i członkami Szkolnych Kół Caritas pragnie uroczyście zainaugurować działalność charytatywną w rozpoczynającym się nowym roku szkolnym 2010/2011. Serdecznie zapraszamy nauczycieli i dzieci na spotkanie we wtorek, 7 września 2010 roku, o godz. 10.30, do kościoła - Sanktuarium Matki Boskiej Zwycięskiej, przy ul. Łąkowej 42 w Łodzi.

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2010

Członkowie Szkolnych Kół Caritas w czerwcu bawili się na zorganizowanym dla nich dwudniowym integracyjnym pikniku w Pabianicach, na polu golfowym użyczonym przez firmę A&A.

Skupienie adwentowe Szkolnych Kół Caritas

Okres przedświąteczny to czas, w którym spotykają się Szkolne Koła Caritas, by wspólnie przeżyć Skupienie adwentowe. W dniu 7 grudnia 2009 roku, w Kościele pw. Matki Boskiej Zwycięskiej w Łodzi, członkowie Szkolnych Kół Caritas wspólnie uczestniczyli we Mszy Świętej.