Start » Szkolne Koła Caritas

Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Rockowy koncert dla wolontariuszy Caritas

We wtorek, 8 lutego 2011 roku, w Wytwórni w Łodzi, przy ul. Łąkowej 29, odbył się koncert zespołów AND MORE, C.O.D. i 4Example.

Inauguracja roku szkolnego 2010/2011

Caritas Archidiecezji Łódzkiej wraz z opiekunami i członkami Szkolnych Kół Caritas pragnie uroczyście zainaugurować działalność charytatywną w rozpoczynającym się nowym roku szkolnym 2010/2011. Serdecznie zapraszamy nauczycieli i dzieci na spotkanie we wtorek, 7 września 2010 roku, o godz. 10.30, do kościoła - Sanktuarium Matki Boskiej Zwycięskiej, przy ul. Łąkowej 42 w Łodzi.

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2010

Członkowie Szkolnych Kół Caritas w czerwcu bawili się na zorganizowanym dla nich dwudniowym integracyjnym pikniku w Pabianicach, na polu golfowym użyczonym przez firmę A&A.

Skupienie adwentowe Szkolnych Kół Caritas

Okres przedświąteczny to czas, w którym spotykają się Szkolne Koła Caritas, by wspólnie przeżyć Skupienie adwentowe. W dniu 7 grudnia 2009 roku, w Kościele pw. Matki Boskiej Zwycięskiej w Łodzi, członkowie Szkolnych Kół Caritas wspólnie uczestniczyli we Mszy Świętej.

Międzynarodowy Dzień Wolontariusza w SP nr 83

Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej nr 83 w Łodzi przygotowali plakaty z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Wykonali je na dwóch zajęciach SKC poprzedzających Dzień Wolontariusza, żeby w przeddzień, czyli 4 grudnia, zawiesić je na szkolnych korytarzach.