Start » Biuro Wolontariatu

Godziny otwarcia:
poniedziałek, środa, piątek: 9:00 - 15:00
wtorek, czwartek: 11:00 - 17:00

Dojazd do Biura wolontariatu tramwajami linii: 2,3,6,11,16 lub autobusem linii 99 i 99A

XV Zbiórka Żywności Caritas

zbiórka_grudzień_2017_240W piątek i sobotę, 7 i 8 grudnia 2018 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, piętnastą, zbiórkę żywności  w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w 96 sklepach sieci m.in. Biedronka, Lidl, Carrefour, Tesco, ale również mniejszych sieci handlowych i lokalnych placówkach w Łodzi, Aleksandrowie Łódzkim, Bełchatowie, Brzezinach, Dobroniu, Koluszkach, Konstantynowie Łódzkim, Ksawerowie, Łasku, Moszczenicy, Pabianicach, Piotrkowie Trybunalskim, Poddębicach, Rokicinach, Rzgowie, Szczercowie, Tomaszowie Mazowieckim, Tuszynie, Zelowie i Zgierzu. Uprzejmie prosimy o hojne wsparcie.

XIV Zbiórka Żywności Caritas

zbiórka_grudzień_2017_240W piątek i sobotę, 9 i 10 marca 2018 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, czternastą, zbiórkę żywności  w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w 103 sklepach sieci m.in. Biedronka, Lidl, Carrefour, Tesco, Intermarche, POLOmarket, Lewiatan, ale także Dino, Rosa, Netto,Vobiano, MOCADI, w Łodzi, Aleksandrowie Łódzkim, Bełchatowie, Brzezinach, Dobroniu, Koluszkach, Konstantynowie Łódzkim, Ksawerowie, Łasku, Moszczenicy, Pabianicach, Piotrkowie Trybunalskim, Poddębicach, Rzgowie, Tomaszowie Mazowieckim, Tuszynie, Zelowie, Zduńskiej Woli i Zgierzu. Uprzejmie prosimy o hojne wsparcie.

XIII Zbiórka Żywności Caritas

zbiórka_grudzień_2017_240W piątek i sobotę, 8 i 9 grudnia 2017 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, trzynastą, zbiórkę żywności  w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w 110 sklepach sieci m.in. Biedronka, Carrefour, Tesco, Polomarket, Mila, Lidl w Łodzi, Pabianicach, Tomaszowie Mazowieckim,  Łasku,  Konstantynowie, Bełchatowie, Ksawerowie, Zgierzu,  Strykowie, Poddębicach, Piotrkowie Trybunalskim, Tuszynie, Moszczenicy, Koluszkach, Dobroniu, Brzezinach, Zelowie Rzgowie, Aleksandrowie Łódzkim, Zduńskiej Woli, Będkowie, Goleszach Dużych i Borowej.

Czas na rower, czyli odLOTTOwa jazda

odLOTTOwa jazda - adam1Z radością zawiadamiamy, że wniosek „Nakręć się na wolontariat”, złożony przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej do Fundacji Lotto, w ramach projektu „odLOTTOwa jazda z OSHEE”, przeszedł wstępną eliminację i dostał się do 2. etapu konkursu!  Celem projektu jest pozyskanie funduszy m.in. na stworzenie aplikacji dla wolontariuszy. Drugi etap polega na przejechaniu na rowerach jak największej liczby kilometrów, w terminie od 3 lipca, godz. 00:00:01 do 15 września 2017, godz. 23:59:59. Dofinansowanie otrzymają tylko 4 projekty, na rzecz których zostanie wyjeżdżonych na rowerze, najwięcej kilometrów. Przyłączcie się! Zaproście swoje rodziny, przyjaciół, znajomych i nieznajomych! Wygrajmy razem tę rywalizację!