Start » Biuro Wolontariatu

Festyn dla dzieci "Bądźmy razem" 2018

Dni skupienia

W dniach 24-25 maja 2008 roku w ośrodku Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Drzewocinach k/Dłutowa odbyło się spotkanie formacyjno-szkoleniowe dla obecnych i przyszłych wolontariuszy Caritas.

Łódzka Caritas promuje ideę wolontariatu

Od 7 maja 2008 roku Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła realizację nowego projektu „Wybieram wolontariat – promowanie idei wolontariatu”, którego głównym celem jest upowszechnianie i promowanie idei wolontariatu, przyczynienie się do aktywizacji społecznej osób chcących bezinteresownie pomagać, w tym w wieku emerytalnym oraz podniesienie świadomości społecznej na temat problemów lokalnych i wsparcie społeczne osób potrzebujących.

Wolontariat zawodowy w Caritas

Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła realizację projektu pt.: „Upowszechnianie i promowanie idei wolontariatu wśród osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Wolontariat zawodowy w Caritas – zwiększenie szans na rynku pracy”.

Szkolenie wstępne dla wolontariuszy

8 stycznia 2008 roku rozpoczęły się zajęcia kursu przygotowującego do wolontaryjnej opieki nad ciężko chorymi i niesprawnymi w ich domach.