Start » Biuro Wolontariatu

1 procent dla Caritas - dziękujemy

Zaproszenie na spotkanie opłatkowe wolontariuszy Caritas

opłatek_woloBiuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza wszystkich wolontariuszy na spotkanie opłatkowe. Spotkanie odbędzie się w dniu 9 stycznia 2016 o godz. 14:00 w auli Wyższego Seminarium Duchownego przy ul. św. Stanisława Kostki 14 w Łodzi. Uroczystość uświetni występ Pani Barbary Twardosz, która zaśpiewa dla naszych gości polskie kolędy.

Wielki Finał Międzynarodowej Akcji Kontakt 2015

Festiwal WoloW dniu 31 lipca 2015 r. odbył się Wielki Finał Międzynarodowej Akcji Kontakt 2015, czyli podsumowanie Festiwalu Wolontariatu. Na rynku w łódzkiej Manufaktury odbywały się koncerty oraz stworzono przestrzeń dla organizacji pozarządowych do tego by mogły zaprezentować swoją ofertę wolontaryjną.

Promocja i organizacja wolontariatu w mieście Łodzi

Biuro Wolontariatu Caritas rozpoczęło realizację projektu „Promocja i organizacja wolontariatu w mieście Łodzi” współfinansowanego ze środków Urzędu Miasta Łodzi. W ramach projektu oferujemy Państwu m.in.  udział w szkoleniach dotyczących szeroko rozumianego wolontariatu. Terminy zajęć będą wcześniej ustalone i zamieszczane m.in. na stronie Łódzkiej Caritas. Serdecznie zapraszamy do udziału w naszym projekcie!

Szkolenie "Młodzież kontra..."

Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniu pt.: "Młodzież kontra...”. Celem szkolenia jest przedstawienie różnych modeli pracy z trudną młodzieżą. Szkolenie odbędzie się 14 lipca 2015 roku, o godz. 16.30, w siedzibie Biura Wolontariatu Caritas, przy ul. Piotrkowskiej 85, w Łodzi.

III Piknik Przedszkolnych Kół Caritas

piknik_PKC_2015W dniu 23 czerwca 2015 roku, w sali gimastycznej Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi, odbył się III Piknik Przedszkolnych Kół Caritas. Podczas imprezy gościliśmy dzieci z trzech łódzkich przedszkoli. Najmłodsi wraz ze swoimi opiekunami  zostali powitani przez Dyrektorów Caritas, którzy uroczyście rozpoczęli kolejną edycję pikniku. Na przybyłych czekało wiele atrakcji: zabawy z cyrkowcami z grupy Kot-Zagalki, gry przygotowane przez pracowników i wolontariuszy łódzkiej Caritas oraz młodzież z XX Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi.