Start » Biuro Wolontariatu

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2018 - bp Jan Cieślar

Wielki Finał Międzynarodowej Akcji Kontakt 2015

Festiwal WoloW dniu 31 lipca 2015 r. odbył się Wielki Finał Międzynarodowej Akcji Kontakt 2015, czyli podsumowanie Festiwalu Wolontariatu. Na rynku w łódzkiej Manufaktury odbywały się koncerty oraz stworzono przestrzeń dla organizacji pozarządowych do tego by mogły zaprezentować swoją ofertę wolontaryjną.

Promocja i organizacja wolontariatu w mieście Łodzi

Biuro Wolontariatu Caritas rozpoczęło realizację projektu „Promocja i organizacja wolontariatu w mieście Łodzi” współfinansowanego ze środków Urzędu Miasta Łodzi. W ramach projektu oferujemy Państwu m.in.  udział w szkoleniach dotyczących szeroko rozumianego wolontariatu. Terminy zajęć będą wcześniej ustalone i zamieszczane m.in. na stronie Łódzkiej Caritas. Serdecznie zapraszamy do udziału w naszym projekcie!

Szkolenie "Młodzież kontra..."

Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniu pt.: "Młodzież kontra...”. Celem szkolenia jest przedstawienie różnych modeli pracy z trudną młodzieżą. Szkolenie odbędzie się 14 lipca 2015 roku, o godz. 16.30, w siedzibie Biura Wolontariatu Caritas, przy ul. Piotrkowskiej 85, w Łodzi.

III Piknik Przedszkolnych Kół Caritas

piknik_PKC_2015W dniu 23 czerwca 2015 roku, w sali gimastycznej Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi, odbył się III Piknik Przedszkolnych Kół Caritas. Podczas imprezy gościliśmy dzieci z trzech łódzkich przedszkoli. Najmłodsi wraz ze swoimi opiekunami  zostali powitani przez Dyrektorów Caritas, którzy uroczyście rozpoczęli kolejną edycję pikniku. Na przybyłych czekało wiele atrakcji: zabawy z cyrkowcami z grupy Kot-Zagalki, gry przygotowane przez pracowników i wolontariuszy łódzkiej Caritas oraz młodzież z XX Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi.

Drama czyli rozwijamy wyobraźnię

Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniu pt.: „Drama czyli rozwijamy wyobraźnię”. Celem warsztatów jest nie tylko dostarczenie uczestnikom wiedzy na temat zasad funkcjonowania wolontariatu, ale także pobudzenie ich i zmotywowanie do kreatywnego działania. Szkolenie odbędzie się 24 czerwca 2015 roku, o godz. 16.30, w siedzibie Biura Wolontariatu Caritas, przy ul. Piotrkowskiej 85.