Start » Biuro Wolontariatu

Samochód dla hospicjum domowego Caritas

Projekt dla rodzin zastępczych

Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt "Organizowanie dla rodzin zastępczych oraz prowadzących rodzinne domy dziecka pomocy wolontaryjnej". Projekt współfinansowany jest ze środków Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Jego realizacja trwa od 1 lutego 2013 do 31 grudnia 2013 roku.

X Ogólnopolska Pielgrzymka Wolontariuszy i Pracowników Caritas

13 kwietnia 2013 roku, na zakończenie 69. Tygodnia Miłosierdzia wolontariusze i pracownicy Caritas Archidiecezji Łódzkiej udali się do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie-Łagiewnikach, by uczestniczyć w X Ogólnopolskiej Pielgrzymce Wolontariuszy i Pracowników Caritas. Łódzką Caritas reprezentowało prawie 150 osób.

Wolontariuszka Caritas człowiekiem miesiąca!

Rozstrzygnięto październikową edycję plebiscytu "Człowiek miesiąca". Październikową laureatką została Anna Bazela – wolontariuszka Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

III Rajd Wolontariuszy

W dniach 14 – 16 września 2012 roku Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej wraz z partnerami – Oddziałem PTTK Łódź Polesie i Stowarzyszeniem "Drogi Pielgrzyma" – zorganizowało III Rajd Wolontariuszy.

Zaproszenie do udziału w projekcie "Wolontariat na miarę"

Biuro Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt "Wolontariat na miarę" współfinansowany przez Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Zapraszamy chętnych do podjęcia wolontariatu.