Start » BEZ RESZTY

Fundamenty domu w Tuszynie Lesie

Bez Reszty 2014 już gotowa!

Bez Reszty 2014Pasjonaci związani z Caritas, klerycy angażujący się charytatywnie, wsparcie dla rodzin adopcyjnych czy warsztaty kulinarne dla dzieci ze świetlic - to niektóre tematy zawarte w czwartym wydaniu bezpłatnego pisma "Bez Reszty". Wydała je łódzka Caritas, aby pokazać skalę i różnorodność zaangażowania Kościoła w Łodzi na rzecz potrzebujących. Gazeta będzie dostępna od niedzieli, 23 marca w parafiach i na ulicach Łodzi. W kolejnych wydaniach gazety prezentujemy ciekawe wywiady ze znanymi ludźmi, a także niecodzienne historie zwykłych mieszkańców naszego regionu, którzy odnaleźli swoją życiową szansę dzięki wsparciu ludzi oddanych pomocy bliźniemu, bez reszty.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2013 rozlosowane

W dniu 10 kwietnia 2013 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w trzecim numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła nadesłano 46 odpowiedzi, z czego 37 spełniło wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: Wiara działająca w miłości. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym! Nagrody wyślemy pocztą.

Caritas i Radio Plus wydają nowy numer "Bez Reszty"

bezreszty2013Trzeci już numer bezpłatnego pisma "Bez Reszty" ukaże się 22 marca na terenie archidiecezji łódzkiej. Gazeta będzie rozdawana na ulicach Łodzi oraz w parafiach.

W tym numerze "Bez Reszty" można przeczytać m.in. wywiad z prof. Jackiem Mollem, kardiochirurgiem dziecięcym, kawalerem Orderu Uśmiechu i członkiem Rady Społecznej przy Arcybiskupie Łódzkim. W piśmie są reportaże pokazujące m.in. działalność jednego z Parafialnych Zespołów Caritas z Pabianic oraz Szkolnego Koła Caritas z Łodzi.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2012 rozlosowane

ImageW dniu 17 kwietnia 2012 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w drugim numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła nadesłano 60 prawidłowych odpowiedzi, z czego bardzo się cieszymy i dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszej zabawie. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: Kościół naszym domem. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym! Nagrody wyślemy pocztą.

Kolejny numer gazety BEZ RESZTY już gotowy!

ImageŁódzka Caritas przygotowała kolejny numer bezpłatnej gazety "BEZ RESZTY", której celem jest promowanie idei pomagania oraz prezentacja działań Caritas. Gazeta wydana została w nakładzie 50 000 egzemplarzy i dostępna będzie od środy, 14 marca 2012 na ulicach Łodzi i okolicznych miast. Gazeta adresowana jest do szerokiego grona czytelników w różnym wieku i o różnym światopoglądzie. W kolejnych wydaniach gazety prezentujemy ciekawe wywiady ze znanymi ludźmi, a także niecodzienne historie zwykłych mieszkańców naszego regionu, którzy odnaleźli swoją życiową szansę dzięki wsparciu ludzi oddanych pomocy bliźniemu, bez reszty.