Aktualności.

Wakacje z Caritas

kolonie_2018„Polskie drogi” to temat przewodni kolonii organizowanych w 2018 roku przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej.   Pod tym hasłem zapraszamy dzieci i młodzież do wędrówki po Polsce. Każdego dnia zagoszczą w innym miejscu naszej ojczyzny, aby poznać jej historię, sławnych Polaków i najważniejsze wydarzenia z dziejów naszego państwa.

Rehabilitacja dla seniora

100na100_małyCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt „Rehabilitacja dla seniora” w ramach programu 100 projektów na 100 lecie Odzyskania Niepodległości Polski. Celem projektu jest poprawa stanu poprawa stanu psychofizycznego ok. 30 mieszkańców archidiecezji łódzkiej. Cel będzie realizowany poprzez indywidulane i grupowe działania fizjoterapeutyczne dostosowane do potrzeb i możliwości uczestników.

Dziewczynka w Oknie Życia w Pabianicach

okno życia 23102016W piątek, 6 lipca 2018 roku, w Oknie Życia w Pabianickim Centrum Medycznym, pojawiła się dziewczynka. Dziecko, według oceny personelu medycznego szpitala, urodziło się tydzień wcześniej. Dziewczynka była zadbana, ubrana, miała klamerkę na pępku i ślady po badaniach laboratoryjnych, jakie wykonuje się po urodzeniu dziecka. Zgodnie z procedurą, personel PCM poinformował o znalezionym w Oknie Życia dziecku sąd rodzinny i ośrodek pomocy rodzinie. Dziewczynka trafi do adopcji, jeśli rodzice dziecka w ciągu sześciu tygodni nie ujawnią się i nie zmienią decyzji.

Więcej aktualności »»

Obudź się i żyj! - Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie