Aktualności.

Kurs dla kandydatów na wolontariuszy hospicyjnych

kurs_hospi9 stycznia 2018 roku,  o godzinie 18.00 rozpoczyna się kolejny kurs dla kandydatów na wolontariuszy hospicyjnych. Kurs jest organizowany przez Hospicjum domowe Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Wykłady będą odbywały się w siedzibie Caritas w Łodzi, przy ul. Gdańskiej 111 (I piętro, wejście od ul. Gdańskiej).

Boże Narodzenie 2017

ikona_240

Duch Święty zstąpi na Ciebie i moc Najwyższego osłoni Cię.

Dlatego też Święte, które się narodzi, będzie nazwane Synem Bożym. (Łk 1, 35)

Nie byłoby Świętej Nocy w Betlejem, gdyby nie pokorna postawa Maryi, Służebnicy Pańskiej. To Duch Święty uzdolnił Ją, by stała się bezinteresownym darem i przyniosła światu Zbawiciela.

Niech tajemnica Bożego Wcielenia otwiera na dary Ducha Świętego, by - jak Maryja - bezinteresownie służyć bliźnim.

Dyrekcja i pracownicy Caritas Archidiecezji Łódzkiej

Serce na gwiazdkę 2017

SNG2017_1_240Caritas Archidiecezji Łódzkiej po raz 15. organizuje akcję charytatywną dla dzieci "Serce na gwiazdkę". Do 23 grudnia 2017 roku, Caritas, za pośrednictwem Świętego Mikołaja i pomagających mu Aniołów, dostarczy prezenty bezpośrednio do domów ponad 600 dzieci z rodzin wielodzietnych i ubogich, w Łodzi, Tomaszowie Mazowieckim, Piotrkowie Trybunalskim, Łasku, Pabianicach, Aleksandrowie Łódzkim, Zelowie, Kociszewie i Nowych Chrustach. Dodatkowo, w rozszerzonej po raz pierwszy w tym roku formule, gwiazdkowe prezenty otrzyma ponad 600 seniorów

Więcej aktualności »»