Aktualności.

Alleluja! Jezus żyje!

Jezus_2014„Wieczne życie da ci Bóg: pomyśl jakim wysiłkiem trzeba je zdobyć”
(św. Augustyn)

W zmartwychwstaniu nadzwyczajna jest rola miłości. To miłość dała świadkom wielkanocnych wydarzeń umiejętność odczytania znaków. Miłość jest w stanie uchwycić prawdę, kiedy umysł pozostaje w niepewności. A Bóg nagradza postawę miłości, ponieważ miłość w oczach Boga ma ogromną wartość.

Życzymy miłości umocnionej Zmartwychwstaniem Chrystusa.

Spotkania Wielkanocne Caritas 2014

wielkanoc_2014_1Wielki Tydzień w łódzkiej Caritas obfituje w spotkania wielkanocne. Seniorzy i dzieci, pracownicy i wolontariusze - wszyscy spotykali się, by - choć jeszcze przed Paschą - dzielić się radością paschalną. Dzieci z naszych świetlic samodzielnie przygotowywały świąteczne spotkanie. A w Wielki Czwartek składaliśmy życzenia naszym kapłanom - ks. Jackowi Ambroszczykowi, dyrektorowi Caritas i o. Piotrowi Sobolowi, kapelanowi hospicjum domowego.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2014

wyniki_krzyzowki_2014W dniu 15 kwietnia 2014 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w czwartym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła nadesłano 74 odpowiedzi, z czego 58 spełniło wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: Miłość na talerzu. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

Więcej aktualności »»

Zbiórka Żywności Caritas - marzec 2014