Aktualności.

Pomóż Krzysiowi zebrać pieniądze na operację

operacja KrzysiaW ósmym miesiącu życia u trzyletniego dziś Krzysia rozpoznano mózgowe porażenie dziecięce czterokończynowe spastyczne, padaczkę  objawową z napadami ogniskowymi oraz małogłowie. Krzyś nie siedzi samodzielnie, nie chodzi, nie pełza, nie widzi – wymaga ciągłej pomocy… Szansą dla Krzysia jest pilna operacja w Krakowie, która kosztuje 10.900 złotych. Sprawa jest pilna, bo operację wyznaczono na 8 marca. Prosimy o pilną pomoc!

Jałmużna wielkopostna 2015

skarbonka_jałmużna_wlkp_2015U progu Wielkiego Postu zapraszamy do udziału w ogólnopolskiej akcji „Jałmużna Wielkopostna”, której celem jest pomoc w leczeniu dzieci i osób starszych. Akcja ma charakter wychowawczy: uczy miłości bliźniego, która kosztuje – najczęściej chodzi o dar materialny, ale też o czas poświęcony bliźniemu, okazane wsparcie duchowe i kochającą obecność. Poprzez małą ofiarę możemy pomóc tym, którzy znajdują się w trudnej sytuacji życiowej. Łódzka Caritas przygotowała prawie 30 tysięcy tekturowych skarbonek, do których można wrzucać datki podczas całego okresu Wielkiego Postu. W Środę Popielcową we wszystkich parafiach archidiecezji łódzkiej przeprowadzona zostanie zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas. Swoją jałmużnę złożą również kapłani archidiecezji łódzkiej - w tym roku Metropolita Łódzki zaprosił ich do wsparcia budowy Domu Seniora w Kaszewicach.

2 procent dla Caritas

Dlaczego warto przekazać 2 procent dla łódzkiej Caritas i jak to zrobić - tłumaczy ks. Andrzej Partyka, dyrektor Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Więcej aktualności »»

Caritas to...- o. Leon Knabit