Aktualności.

Dzień Rodzica 2016

dzien_rodzica_2016W dniu 22 czerwca 2016 roku dzieci ze Świetlicy Środowiskowej Caritas, przy ul. Gdańskiej 111, w Łodzi, wraz z opiekunami, zorganizowały Dzień Rodzica. Po krótkim zebraniu i omówieniu z rodzicami spraw bieżących, dzieci przedstawiły część artystyczną. Były wierszyki dla mamy i taty, pokazy taneczne i konkursy dla rodziców. Na zakończenie każdy uczestnik mógł napełnić swój brzuch pyszną kiełbaską z grilla. Wszystkim dopisywały świetne humory, aż trudno było się rozstać.

Kolonie letnie Caritas 2016

kolonie2016_240Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza dzieci na kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi”. Organizując kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi” chcemy zaprosić dzieci i młodzież do wędrówki w świat Biblii, wykorzystując warsztat i narzędzia detektywistyczne.  Odkrywając świat Starego i Nowego Testamentu uczestniczy zapoznają się nie tylko z treściami zawartymi w Piśmie Św, ale odkryją wiele tajemnic otaczającego nas świata, które swoje źródło lub inspirację mają w Biblii.

Harmonogram zajęć w projekcie "Pomysł na siebie"

Rozpoczęliśmy zajęcia w ramach projektu “Pomysł na siebie”. Wszystkie warsztaty odbywają się w Biurze Projektu Caritas Archidiecezji Łódzkiej, ul. M.Gogola 12. Poniżej przedstawiamy szczegółowy harmonogram.

Więcej aktualności »»

Uczę się angielskiego, bo mam swój plan na życie :)