Aktualności.

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 31 lipca 2016 roku we wszystkich kościołach i parafiach archidiecezji łódzkiej odbędzie się zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech corocznych zbiórek, których celem jest wsparcie codzinnej działalności na rzecz najuboższych mieszkańców naszej archidiecezji. - To okazja, by przekazać swój drugi procent, ten z miłości - zachęca ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas. Prosimy o hojne wsparcie.

Nakręć się na wolontariat!

plakat_FIO_małyBiuro Wolontariatu Caritas realizuje projekt „Nakręć się na wolontariat!”, który jest współfinansowany ze środków krajowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Głównym założeniem projektu jest rozwinięcie i wzmocnienie potencjału 80 obecnych i przyszłych wolontariuszy łódzkiej Caritas, aby bardziej aktywne i świadome podejmowali działania charytatywne  na rzecz potrzebujących mieszkańców naszej archidiecezji.

Finał ŚDM 2016 w Łodzi - byliśmy tam!

SDM_Atlas_Arena_224 lipca 2016 roku w Atlas Arena w Łodzi odbyło się spotkanie kończące diecezjalny etap Światowych Dniach Młodzieży 2016 w archidiecezji łódzkiej. Uroczysta msza święta zgromadziła kilkanaście tysięcy pielgrzymów z całego świata, rodziny, które ich przyjęły pod swój dach oraz setki wolontariuszy ŚDM. Po liturgii wszyscy spożyli posiłek, który wydawali pracownicy i wolontariusze Caritas Archidiecezji Łódzkiej oraz pracownicy firmy Fabryka Przysmaków & Garden Party Catering. Wieczór zakończył koncert uwielbienia przygotowany przez wspólnotę Chemin Neuf.

Więcej aktualności »»

Uczę się angielskiego, bo mam swój plan na życie :)