Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Biskup Marek Marczak odwiedził "AmaDeum"

amadeum_2015_1Ksiądz Biskup Marek Marczak odwiedził uczestników turnusu rehabilitacyjnego "AmaDeum". Sprawował Mszę świętą, rozmawiał, bawił się, a nawet śpiewał i tańczył z uczestnikami. W Ośrodku Caritas w Drzewocinach na turnusie rehabilitacyjnym wypoczywa obecnie 46 niepełnosprawnych dzieci i młodzieży.

Warsztaty kulinarne "Łódź od kuchni"

akademia_zycia_3_2Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne "Łódź od kuchni", realizowane w ramach projektu „Poznajmy się lepiej”. Pod okiem szefa kuchni Caritas będzie można zdbyć wiedzę i umiejętności kulinarne w trzech tematach: Kuchnia łódzka, Kuchnia Neli Rubinstein i Literatura w kuchni. Warsztaty organizowane są w lipcu. Serdecznie zapraszamy!

Na spacer po Polesiu

wycieczka_poznajmy_sie_1W ramach realizowanego prze Caritas Archidiecezji Łódzkiej projektu "Poznajmy się lepiej" serdecznie zapraszamy na dwie bezpłatne piesze wycieczki po Polesiu, które poprowadzi Piotr Machlański - historyk i łódzki przewodnik. W pierwszej przejdziemy patriotycznym szlakiem Polesia. W drugiej poznamy najbardziej charakterystyczne dla Polesia zakątki i pamiątki dawnej i współczesnej Łodzi. Serdecznie zapraszamy!

Więcej aktualności »»

Piknik dla dzieci "Bądźmy razem" - Danuta Sażyn