Aktualności.

Nowy dyrektor łódzkiej Caritas

ks. Andrzej PartykaDekretem Księdza Arcybiskupa Marka Jędraszewskiego Metropolity Łódzkiego, z dniem 30 sierpnia 2014 roku, na stanowisko dyrektora Caritas Archidiecezji Łódzkiej powołany został ks. Andrzej Partyka. Ksiądz Andrzej zastąpił na tym stanowisku ks. Jacka Ambroszczyka, który przyjął posługę proboszcza parafii Matki Boskiej Częstochowskiej w Zelowie. Ks. Andrzej Partyka pełnił wcześniej posługę kapelana w Łódzkim Hospicjum dla Dzieci.

Dziękczynienie za 15 lat posługi ks. Jacka Ambroszczyka

ks. JacekW piątkowy poranek, 29 sierpnia 2014 roku, w kaplicy Caritas przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi, odprawiona została msza święta koncelebrowana, w podziękowaniu za 15 lat posługi dyrektora łódzkiej Caritas, ks. Jacka Ambroszczyka. Wspólnota Caritas dziękowała za świadectwo wiary i codziennej posługi Księdza Dyrektora oraz za liczne dzieła łódzkiej Caritas, które powstały i rozwijały się dzięki Jego pracy.

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_podstW ubiegłym tygodniu trafił do nas kolejny Pierwszy Wspólny Dar, który przekazali nowożeńcy. Młoda para, zamiast kwiatów poprosiła gości o artykuły szkolne. Zostaną one wykorzystane do przygotowania wyprawek dla dzieci z najbiedniejszych rodzin.

Więcej aktualności »»

Śpiewanki przy ognisku