Aktualności.

Pomóż odbudować dom w Tuszynie

dom w tuszynie 1W nocy z 13 na 14 kwietnia w domu pana Tomka z Tuszyna rozległ się huk. Wyrwany ze snu, zobaczył sypiący się tynk oraz usłyszał płacz żony i dziecka. Czym prędzej wyprowadził ich z domu. Na zewnątrz byli już sąsiedzi, straż pożarna, pogotowie i policja. Z jednym ze strażaków, pan Tomek wrócił po 90-lenią babcię. W wyniku wybuchu butli z gazem dom został poważnie zniszczony, na tyle poważnie, że inspektorzy nadzoru budowlanego zdecydowali o jego rozbiórce. Rodzina pana Tomka w jednej chwili straciła dorobek całego życia, no i dach nad głową. Pan Tomek z żoną Joanną wychowują 2,5-letniego syna i spodziewają się kolejnego dziecka. W swoim domu w Tuszynie k/Łodzi mieszkali razem z babcią.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2018

losowanie_krzyzowki_BR2018W dniu 23 kwietnia 2018 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w ósmym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 33 poprawne odpowiedzi. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: PODZIEL SIĘ MIŁOŚCIĄ. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

300 placówek Żółtego Talerza

logo ZT12 tysięcy dzieci w prawie 300 placówkach w całym kraju korzysta z programu, który zapewnia posiłki najbiedniejszym dzieciom. Kulczyk Foundation od września 2016 roku przeznaczył na ten cel już ponad 16 milionów złotych. Programem Żółty Talerz objętych zostało 65 podopiecznych świetlic Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Więcej aktualności »»

#ByćBlisko chorych - 1 procent dla łódzkiej Caritas