Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu

rajd wolontariuszy 2013Biuro Wolontariatu Caritas organizuje coroczny pieszy rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu, do udziału w którym bardzo serdecznie zapraszamy! Kiedy? 30 maja 2015 roku. Gdzie? Na trasie Sulejów - Łęg Ręczyński (ok. 20 km). Za ile? Koszt rajdu wynosi 10 zł (w cenie przejazd autokarem, poczęstunek oraz ubezpieczenie). W celu zapisania się, prosimy o kontakt z Biurem Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej przy ul. Piotrkowskiej 85.

Wiosenny rajd podopiecznych świetlicy Caritas

rajd_piotrkowska_2015_1Wiosna, to wymarzony czas leśnych wędrówek. W sobotę, 9 maja, podopieczni ze Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej przy ulicy Piotrkowskiej 85, wzięli udział w rajdzie pieszym pod hasłem: „Rowerem, z kijkami i pieszo Wzniesienia Łódzkie cieszą” organizowanym przez PTTK. Uczestnicy pokonali najdłuższą - 8-kilometrową trasę - zwiedzając uroczysko Wanny, dolinę Łagiewniczanki oraz Opadówkę.

Oliwka zorganizowała zbiórkę darów dla Nepalu

nepal_oliwka_1Siedmioletnia Oliwka Cieślaczyk, uczennica I klasy Szkoły Podstawowej nr 81 w Łodzi postanowiła pomóc dzieciom poszkodowanym w wyniku trzęsienia ziemi w Nepalu, jakie miało miejsce 25 kwietnia 2015 roku. Przy pomocy swojego taty przygotowała plakaty o zbiórce maskotek i odzieży, które znalazły się w szkole Oliwki i w zaprzyjaźnionych ze szkołą placówkach. W dniu 14 maja 2015 roku dyrektor łódzkiej Caritas, ks. Andrzej Partyka odwiedził dziewczynkę w szkole, żeby podziękować za jej inicjatywę.

Więcej aktualności »»

25 lat Caritas- wręczenie nagród "Anioł Miłości Bliźniego"