Partnerem Strategicznym i finansowym
Aktualności.

Wychowankowie SOSW w Koluszkach z wizytą u pensjonariuszy Domu Dziennego Pobytu

SOSW
W dniu 27 kwietnia 2015 podopieczni Specjalistycznego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Koluszkach odwiedzili pensjonariuszy Domu Dziennego Pobytu.
Młodzież wystawiła przedstawienie pt. „Jeż”. Przedstawienie miało na celu uwrażliwić widza na akceptację i poszanowanie inności. Spektakl był bardzo wzruszający, o czym mówili sami pensjonariusze. Całe spotkanie przebiegło w bardzo przyjaznej atmosferze. Mamy nadzieję, że wychowankowie SOSW jeszcze kiedyś zaszczycą nas swoją obecnością.

Przyjdź na żużel. Pomóż nam pomagać!

zuzel_2015_1_240Rozpoczął się sezon żużlowy. 26 marca 2015 roku odbyła się konferencja prasowa i otwarcie sezonu w mieście. Klub Żużlowy Orzeł Łódź na kolejny sezon zaprosił łódzką Caritas, by była partnerem klubu. Dzięki temu możemy być obecni w środowisku żużlowym i podejmować wspólne działania na rzecz lokalnej społeczności. Na wszystkich ligowych rozgrywkach w Łodzi wolontariusze Caritas zbierać będą datki na działalność Biura Wolontariatu i świetlic środowiskowych Caritas. Najbliższy mecz w niedzielę, 26 kwietnia. Prosimy o hojne wsparcie.

Kolonie letnie Caritas 2015

kolonie_Caritas_2015_240Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza dzieci na kolonie letnie pod hasłem "Leśna Scena pod Sosnami". Organizując wypoczynek pod tym hasłem zabieramy uczestników kolonii do nietypowej wędrówki w świat Teatru, gdzie na scenie obok siebie występują sztuki wszelakie: aktorstwo, taniec, śpiew, plastyka. Warsztaty teatralne z elementami muzyki i tańca to zajęcia na których wszyscy – nawet Ci, którzy z teatrem nie mieli wcześniej nic wspólnego, będą mogli zaistnieć, wzmocnić pewność siebie, otworzyć się i odkryć w sobie to, co dotychczas pozostawało nieodkryte. Rozwinąć umiejętności, które przydają się w życiu codziennym.

Więcej aktualności »»

Ks. Sebastian Krawczyk o Szkolnych Kołach Caritas