Aktualności.

Dzieci ugotują z Michelem Moranem

daj_przepisa_1Z radością informujemy, że podopieczni Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej łódzkiej Caritas zwyciężyli w kategorii grupowej konkursu "Daj Przepisa". Organizatorem konkursu jest Kulczyk Foundation. Nasza świetlicowa ekipa przygotowała film z przepisem na nadziewane łódeczki bakłażana, z produktów z Listy Produktów Żółtego Talerza. Nagrodą w konkursie jest spotkanie i wspólne gotowanie z Michelem Moranem w Warszawie w Centrum Efektu Domina przy ul. Ogrodowej 3. Spotkanie odbędzie się w czerwcu br.

75. Tydzień Miłosierdzia

TM_2019W dniach 28 kwietnia - 4 maja 2019 roku Kościół w Polsce przeżywa 75. Tydzień Miłosierdzia, który obchodzony jest pod hasłem: Miłosierni Miłosierdzia dostąpią. Tydzień otwiera Niedziela Miłosierdzia Bożego, święto patronalne Caritas w Polsce. W tym dniu, o godz. 12:30 w łódzkiej archikatedrze odprawiona zostanie uroczysta Msza święta pod przewodnictwem ks. abpa Grzegorza Rysia, która zgromadzi pracowników i wolontariuszy łódzkiej Caritas. Eucharystia będzie wspólnym dziękczynieniem i modlitwą za wszystkich, którzy w archidiecezji łódzkiej podejmują dzieła miłosierdzia i wspierają je. W Niedzielę Miłosierdzia Bożego we wszystkich kościołach archidiecezji łódzkiej przeprowadzona zostanie również zbiórka do puszek na wsparcie działań charytatywnych Caritas. Pieniądze zebrane w łódzkich parafiach przekazane zostaną na wsparcie mieszkańców Aleppo w Syrii, w ramach przygotowanego przez Stowarzyszenie Dom Wschodni wydarzenia "Łódź dla Aleppo".

Zasięgnij rady specjalistów

poradnictwo_2019Punkt Pomocy Charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi, przy ul. Wólczańskiej 108 zaprasza na spotkania ze specjalistami: pracownikiem socjalnym, prawnikiem, socjoterapeutą, doradcą zawodowym, kuratorem i psychologiem. Indywidualne bezpłatne spotkania odbywają się w wyznaczonych godzinach dyżurów specjalistów według zamieszczonego poniżej harmonogramu. Serdecznie zapraszamy!

Więcej aktualności »»

Wielkanoc 2019