Aktualności.

Głodni wiedzy - kolacja finałowa

kolacja_glodni_wiedzy_1Przygotowaną wspólnie z szefem kuchni Caritas kolacją, podopieczni Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi, zakończyli projekt „Głodni wiedzy”. Spotkanie odbyło się we wtorek, 21 października 2014 roku, o godz. 18.00, w restauracji Nowa Łódź, w Forum 76. Business Center, przy Al. Piłsudskiego 76. Goście skosztowali potraw, które swoje źródło mają w wielokulturowej Łodzi. Było pysznie i pięknie, a serwis na medal! Młodzi adepci sztuki kulinarnej otrzymali od gości gromkie brawa.

Parafialne Zespoły Caritas w Drzewocinach

skupienie_pzc_2014_1W dniach 17 – 19 października 2014 roku w ośrodku Caritas w Drzewocinach odbyło się skupienie Parafialnych Zespołów Caritas, w którym wzięło udział ponad trzydziestu wolontariuszy z dziesięciu parafii z terenu Łodzi, Bełchatowa, Brzezin i Koluszek. Celem spotkania było pogłębienie formacji duchowej członków PZC, a także przemyślenie i przedyskutowanie sposobów pracy i wszelkich działań podejmowanych w Zespołach. Program przygotował i skupienie poprowadził ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas.

U Prząśniczki

u_prząśniczki_2014_1„U Prząśniczki” to nazwa nowego projektu, który realizowany jest przez kadrę i wychowanków Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej Caritas, przy ul. Piotrkowskiej 85, w Łodzi. Już sama nazwa wskazuje czego dotyczyć będą wszelkie podejmowane w ramach projektu działania. Uczestnicy dowiedzą się skąd bierze się wzór na tkaninie, spróbują sami zaprojektować  i nadrukować taki wzór, odwiedzą miejsca związane z historią fabrykanckiej Łodzi, będą uczyli się filcowania i podstaw tkania.

Więcej aktualności »»

Światowy dzień walki z ubóstwem- Łódź 2014