Aktualności.

Caritas poszukuje wizażystki / wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, w związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko wizażysta/wizażystka.

Dzień Rodzica 2016

dzien_rodzica_2016W dniu 22 czerwca 2016 roku dzieci ze Świetlicy Środowiskowej Caritas, przy ul. Gdańskiej 111, w Łodzi, wraz z opiekunami, zorganizowały Dzień Rodzica. Po krótkim zebraniu i omówieniu z rodzicami spraw bieżących, dzieci przedstawiły część artystyczną. Były wierszyki dla mamy i taty, pokazy taneczne i konkursy dla rodziców. Na zakończenie każdy uczestnik mógł napełnić swój brzuch pyszną kiełbaską z grilla. Wszystkim dopisywały świetne humory, aż trudno było się rozstać.

Kolonie letnie Caritas 2016

kolonie2016_240Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza dzieci na kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi”. Organizując kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi” chcemy zaprosić dzieci i młodzież do wędrówki w świat Biblii, wykorzystując warsztat i narzędzia detektywistyczne.  Odkrywając świat Starego i Nowego Testamentu uczestniczy zapoznają się nie tylko z treściami zawartymi w Piśmie Św, ale odkryją wiele tajemnic otaczającego nas świata, które swoje źródło lub inspirację mają w Biblii.

Więcej aktualności »»

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2016 - Mariusz Czarnek