Aktualności.

Seniorzy w akcji

Seniorzy_śpiewCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt „Wsparcie społeczne dla osób z niepełnosprawnością oraz osób w wieku emerytalnym”. Głównym celem projektu jest aktywizacja społeczna osób w wieku emerytalnym  i osób z niepełnosprawnością poprzez prowadzenie działań zmierzających do wyjścia z izolacji. Uczestnikom projektu proponowane są wyjścia kulturalne (m.in.: do kin i teatrów), wycieczki z przewodnikiem po Łodzi, zajęcia taneczne oraz muzyczne, warsztaty kulinarne, nordic walking oraz spotkania klubu dyskusyjnego.

Podopieczni świetlic Caritas rozpoczynają rok szkolny

tornister_świetlice_2014W dniu 5 września 2014 roku podopieczni specjalistycznych świetlic środowiskowych Caritas oraz świetlicy podwórkowej uczestniczyli we mszy świętej na rozpoczęcie roku szkolnego. Po liturgii ks. Andrzej Partyka – dyrektor Caritas Archidiecezji Łódzkiej – poświęcił plecaki, które następnie zostały przekazane podopiecznym naszych świetlic.

Sprawni cywilizacyjnie

sprawni cywilizacyjnieProjekt „Sprawni cywilizacyjnie” jest skierowany do osób w wieku 55+. Jego głównym celem jest aktywizacja społeczna seniorów. W ramach projektu odbędą się warsztaty „Jak mnie widzą, tak mnie piszą”, „Akademia kulinarna dla seniora”, „Pułapki współczesnego świata”, „Z babcią i dziadkiem nigdy się nie będziesz nudził”, zajęcia przeciwdziałające e-wykluczeniu seniorów.

Więcej aktualności »»

Przekaż ciepło - kampania łódzkiej Caritas