Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Bezpłatne usługi mediatora

Zapraszamy osoby pozostające w konflikcie z rodziną, mające problemy prawne, zadłużone, zagrożone eksmisją do skorzystania z bezpłatnych usług mediatora. Mediacje mają na celu podjęcie próby doprowadzenia do ugodowego, satysfakcjonującego obie strony rozwiązania konfliktu na drodze dobrowolnych negocjacji prowadzonych przy udziale trzeciej osoby, neutralnej wobec stron i ich konfliktu, czyli mediatora, który wspiera przebieg negocjacji, łagodzi powstające napięcia i pomaga – nie narzucając jednak żadnego rozwiązania – w wypracowaniu kompromisu.

Rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu

rajd wolontariuszy 2013Biuro Wolontariatu Caritas organizuje coroczny pieszy rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu, do udziału w którym bardzo serdecznie zapraszamy! Kiedy? 30 maja 2015 roku. Gdzie? Na trasie Sulejów - Łęg Ręczyński (ok. 20 km). Za ile? Koszt rajdu wynosi 10 zł (w cenie przejazd autokarem, poczęstunek oraz ubezpieczenie). W celu zapisania się, prosimy o kontakt z Biurem Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej przy ul. Piotrkowskiej 85.

Grupy wsparcia dla młodzieży

Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza wszystkich zainteresowanych  w przedziale wiekowym 16-24 lat na cotygodniowe spotkania dla osób, wychowujących się w rodzinach, w której występowała przemoc fizyczna lub psychiczna. Celem spotkań jest zmiana funkcjonowania w życiu prywatnym oraz zmiana podejścia do samego siebie. W ramach zajęć będą mieli Państwo okazję do pracy nad osobistymi problemami, postrzeganiem i rozumieniem siebie, a także poprawą relacji z innymi. Zajęcia, które będą bezpłatne odbywać się będą w godzinach popołudniowych.

Więcej aktualności »»

25 lat Caritas- wręczenie nagród "Anioł Miłości Bliźniego"