Aktualności.

XX Wigilia Charytatywna Radia Łódź

wigilia_mtl_2014Prawie 300 osób ubogich, samotnych i bezdomnych zasiadło przy wigilijnym stole w czwartek, 18 grudnia 2014 roku w siedzibie Międzynarodowych Targów Łódzkich. Po raz dwudziesty wigilię charytatywną zorganizowało Radio Łódź. Pomagało 80 wolontariuszy łódzkiej Caritas i łódzkiego oddziału PCK. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski.

Ks. Sebastian Krawczyk zastępcą dyrektora Caritas

ks. SebastianDekretem Księdza Arcybiskupa Marka Jędraszewskiego Metropolity Łódzkiego z dnia 13 grudnia 2014 roku, ks. Sebastian Krawczyk powołany został na stanowisko zastęcy dyrektora Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Ksiądz Sebastian pracował wcześniej w parafiach w Srocku i w Koluszkach, gdzie w tamtejsyzch szkołach powstały Szkolne Koła Caritas.

Ks. Zdzisław Kuropatwa zastępcą dyrektora Caritas

ks. ZdzisławDekretem Księdza Arcybiskupa Marka Jędraszewskiego Metropolity Łódzkiego z dnia 13 grudnia 2014 roku, ks. kanonik Zdzisław Kuropatwa powołany został na stanowisko zastęcy dyrektora Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Ksiądz Zdzisław zajmował się będzie budową, założeniem i prowadzeniem nowego dzieła łódzkiej Caritas - Domu Seniora "Pomocna Dłoń" w Kaszewicach, gdzie jest proboszczem parafii Świętej Trójcy.

Więcej aktualności »»

Serce na Gwiazdkę 2014 - św. Mikołaj i Anioł