Aktualności.

Wyniki zbiórki publicznej w 2014 roku

zbiórka żywności 2013 - 1Caritas Archidiecezji Łódzkiej w okresie od 28 marca do 30 grudnia 2014 roku prowadziła zbiórkę publiczną na terenie województwa łódzkiego, zgodnie z pozwoleniem nr 6/2014 o numerze PZI.622.2.2014.AW, wydanym przez Marszałka Województwa Łódzkiego w dniu 27 marca 2014 roku. Podczas organizowanych przez Caritas zbiórek żywności zebrano łącznie 30 484,68 kg artykułów spożywczych, które przeznaczono na pomoc podopiecznym Caritas. Serdecznie dziękujemy ofiarodawcom i darczyńcom za okazane wsparcie.

Inauguracja Roku Caritas w Łodzi

25-lecie_18012015_240W dniu 18 stycznia 2015 roku w Łodzi, Caritas Polska oraz Caritas Archidiecezji Łódzkiej zorganizowały uroczystość obchodów Roku Caritas, w ramach której podsumowano  działania skierowane do  osób z niepełnosprawnością. Obchody rozpoczęły się mszą świętą pod przewodnictwem Księdza Biskupa Adama Lepy w Bazylice Archikatedralnej p.w. św. Stanisława Kostki w Łodzi. Oprawę mszy świętej, czyli przygotowanie czytań i przekazanie darów powierzono osobom z niepełnosprawnością. Dalsza część uroczystości odbyła się w auli Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi.

Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Caritas

opłatek wolontariuszy 17012015Około 200 wolontariuszy łódzkiej Caritas wzięło udział w spotkaniu opłatkowym w sobotę, 17 stycznia 2015 roku, w auli Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi. Młodzież z 44 Gimnazjum przygotowała dla wolontariuszy program słowno-muzyczny. Odczytano fragment Ewangelii o narodzeniu Chrystusa, było łamanie opłatkiem i życzenia, a na zakończenie słodki poczęstunek.

Więcej aktualności »»

25 lat Caritas - wystąpienie Tomasza Fałendysza