Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Przyjdź na żużel. Pomóż nam pomagać!

zuzel_2015_1_240Rozpoczął się sezon żużlowy. 26 marca 2015 roku odbyła się konferencja prasowa i otwarcie sezonu w mieście. Klub Żużlowy Orzeł Łódź na kolejny sezon zaprosił łódzką Caritas, by była partnerem klubu. Dzięki temu możemy być obecni w środowisku żużlowym i podejmować wspólne działania na rzecz lokalnej społeczności. Na wszystkich ligowych rozgrywkach w Łodzi wolontariusze Caritas zbierać będą datki na działalność Biura Wolontariatu i świetlic środowiskowych Caritas. Najbliższy mecz 24 kwietnia. Prosimy o hojne wsparcie.

XII Ogólnopolska Pielgrzymka Caritas do Łagiewnik

Łagiewniki_2014_1Na zakończenie 71. Tygodnia Miłosierdzia, pod hasłem „Codziennie z miłością”, w sobotę, 18 kwietnia odbywa się XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas. W Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie - Łagiewnikach, szczególnym miejscu na duchowej mapie Polski, spotykają się pracownicy, wolontariusze, a także dobroczyńcy i sympatycy Caritas w Polsce. Z archidiecezji łódzkiej do krakowskich Łagiewniki wyjechało 300 pątników - wolontariuszy i opiekunów Szkolnych Kół i Parafialnych Zespołów Caritas.

"Nowe Mieszkanie" dla Pauliny - zbiórka w Kauflandzie

kaufland_zbiórka_1W dniach 17 kwietnia – 30 maja 2015 roku łódzka Caritas, we współpracy z hipermarketem Kaufland przy ul. Zgierskiej 104a w Łodzi, organizuje zbiórkę publiczną na rzecz pani Pauliny - pracownika marketu, która straciła swoje mieszkanie w wyniku zalania po pożarze innego lokalu w kamienicy, w której mieszkała. Serdecznie prosimy o hojne wsparcie zbiórki i pomoc, by rodzina pani Pauliny mogła zamieszkać w nowym mieszkaniu.

Więcej aktualności »»

25-lecie Caritas - homilia abpa Marka Jędraszewskiego