Aktualności.

Centrum Usług Społecznych - dziękujemy za głosy!

dziękujemy_BO_2014_1Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy zagłosowali w dniach 20 - 28 września 2014 roku na popierany przez łódzką Caritas projekt Centrum Usług Społecznych. Słowa wdzięczności kierujemy do pracowników i wolontariuszy Caritas, opiekunów i członków Parafialinych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas, Księży Proboszczów i Duszpasterzy łódzkich parafii, którzy pomagali, by projekt dedykowany potrzebującym pomocy łodzianom zyskał jak największą liczbę głosów. Mamy nadzieję na pomyślny finał!

Łódzka Caritas na konferencji "Kościół Łódzki Anno Domini 2014"

ks_Andrzej_press_24025 września 2014 roku, w łódzkiej Kurii Metropolitalnej odbyła się coroczna konferencja, podczas której przedstawiono działalność Kościoła łódzkiego w ciągu ostatniego roku i zaprezentowano plany na najbliższe miesiące. O działalności Caritas poinformował ks. Andrzej Partyka nowy dyrektor łódzkiej Caritas. Ks. Partyka przypomniał o stałych już inicjatywach, które co roku organizuje Caritas takich jak: Tornister pełen uśmiechu, Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom, Dzień Walki z ubóstwem, który obchodzimy 16 października czy Serce na Gwiazdkę.

Caritas poszukuje dostawcy opału

w związku z realizacją przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej projektu  „Jesteś z nami” – organizacja pomocy materialnej dla rodzin z dziećmi, znajdujących się w trudnej sytuacji bytowej finansowanego ze Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zapraszA do złożenia oferty, której przedmiotem jest zakup opału wraz z dowozem dla beneficjentów projektu z województwa łódzkiego. Wsparciem zostanie objętych 300 rodzin z terenu województwa łódzkiego.

Więcej aktualności »»

Seniorzy Caritas w akcji cz. 2