Aktualności.

Spotkanie wolontariuszy Światowych Dni Młodzieży w Drzewocinach

SDM_Drzewociny_2014Ponad 100 młodych osób wzięło udział w spotkaniu dla studentów przygotowującym do posługi wolontariatu podczas Światowych Dni Młodzieży w 2016 roku. Spotkanie odbyło się w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym łódzkiej Caritas w Drzewocinach. Przez 3 dni wolontariusze poznają się, dzielą się doświadczeniami i umiejętnościami, a także swoim doświadczeniem Boga i wiary, wszystko po to, by jak najlepiej przygotować się, zarówno do spotkania z Ojcem Świętym, jak i do Festiwalu Młodych, który odbędzie się w Łodzi.

Głodni wiedzy - kolacja finałowa

kolacja_glodni_wiedzy_1Przygotowaną wspólnie z szefem kuchni Caritas kolacją, podopieczni Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi, zakończyli projekt „Głodni wiedzy”. Spotkanie odbyło się we wtorek, 21 października 2014 roku, o godz. 18.00, w restauracji Nowa Łódź, w Forum 76. Business Center, przy Al. Piłsudskiego 76. Goście skosztowali potraw, które swoje źródło mają w wielokulturowej Łodzi. Było pysznie i pięknie, a serwis na medal! Młodzi adepci sztuki kulinarnej otrzymali od gości gromkie brawa.

Parafialne Zespoły Caritas w Drzewocinach

skupienie_pzc_2014_1W dniach 17 – 19 października 2014 roku w ośrodku Caritas w Drzewocinach odbyło się skupienie Parafialnych Zespołów Caritas, w którym wzięło udział ponad trzydziestu wolontariuszy z dziesięciu parafii z terenu Łodzi, Bełchatowa, Brzezin i Koluszek. Celem spotkania było pogłębienie formacji duchowej członków PZC, a także przemyślenie i przedyskutowanie sposobów pracy i wszelkich działań podejmowanych w Zespołach. Program przygotował i skupienie poprowadził ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas.

Więcej aktualności »»

V Rajd Szkolnych Kół Caritas - modlitwa