Start » Projekty

Aplikacja "Dobroczynność w Łodzi" - Paulina Szatan

Budowa pasywnego ośrodka rehabilitacyjno-wypoczynkowego w Drzewocinach

Drzewociny_kaplica_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt pn. "Budowa pasywnego ośrodka rehabilitacyjno - wypoczynkowego Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Drzewocinach" dofinansowany z Funduszy Europejskich. Wartość projektu: 14 740 302,95 zł. Dofinansowanie projektu z UE: 9 361 222,37 zł. Planowane efekty: liczba wybudowanych budynków z uwzględnieniem standardów budownictwa pasywnego  1,00 szt., szacowany roczny spadek emisji gazów cieplarnianych (CI34) - 86,24 (CO 2/rok).

Termomodernizacja i modernizacja energetyczna budynków w Drzewocinach

Wsparcie psychologiczne dla mieszkańców województwa łódzkiego

logo_PFRONCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt "Wsparcie psychologiczne dla mieszkańców województwa łódzkiego". Głównym celem projektu jest zapobieganie i przeciwdziałanie negatywnym skutkom COVID19 wśród 30 osób - mieszkańców województwa łódzkiego, poprzez zwiększenie dostępności do wsparcia psychologicznego.

Wsparcie psychologiczne dla mieszkańców województwa łódzkiego

opis_PZUCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt "Wsparcie psychologiczne dla mieszkańców województwa łódzkiego". Głównym celem projektu jest poprawa sprawności psychofizycznej oraz zmniejszenie kryzysu i osiągnięcie równowagi psychicznej wśród 15 mieszkańców województwa łódzkiego, szczególnie dotkniętych skutkami COVID19.

Caritas buduje w Kaszewicach Dom Opieki "Pomocna Dłoń"

Kaszewice 240Caritas Archidiecezji Łódzkiej otrzymała dotację ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi na realizację zadania „Budowa biologicznej oczyszczalni ścieków na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kaszewicach”.